День цивільного захисту

На виконання наказу УО ДР ЛМР від 16.02.2024р. № 90р “Про підготовку і проведення Дня цивільного захисту в закладах загальної середньої освіти у 2024 році” 14.03.2024 року на базі середньої загальноосвітньої школи №92 м. Львова, відбувся показовий день Цивільного захисту для керівників закладів загальної середньої освіти Шевченківського та Залізничного районів з метою практичної перевірки здатності учнів грамотно і чітко діяти для захисту свого здоровʼя та життя у надзвичайних ситуаціях; виховання впевненості учнів у ефективності заходів, які проводяться цивільним захистом; формування та розвиток в учнів високих морально-психологічних якостей: відваги, витримки, ініціативи, спритності виконувати завдання; удосконалення учнями та педколективом теоретичних знань та практичних навичок, дій в умовах екстремальних ситуацій; практичної перевірки здатності учнів діяти за сигналами оповіщення ЦЗ; навчання керівного та командно- навчального складу організації та проведення заходів ЦЗ в школі.
Згідно Плану проведення показового Дня ЦЗ відбувся інформаційний марафон за участі представників управління освіти, ДСНС, Шевченківської РДА, спеціалістів Управління з питань НС та ЦЗ ЛМР, інспекторів СЮП, майстрів виробничого навчання ЛТК ЦЗ та БЖД.
Керівники шкіл відвідали проведені вчителями школи заходи: вікторини, перегляди фільмів з питань ЦЗ та стали учасниками квесту по 4 локаціях в укритті школи. Гості змогли оглянути сучасні засоби індивідуального захисту, прилади радіаційного та хімічного контролю, військові парамедики продемонстрували надання домедичної допомоги постраждалим. На локації зі стрільб усі мали змогу спробувати збирати, розбирати автомати чи навіть постріляти з них. На останній локації учні 7-их класів складали тривожний ранець.
Класні керівники 2-их та 7-их класів разом з курсантами ЛДУ БЖД провели відкриті уроки з тематики ЦЗ.
Гості оглянули стінні газети та побували на показовому виступі бойового гопака та рукопашного бою.
Після сигналу “Ввідна №1 ПОЖЕЖА” була проведена евакуація учасників освітнього процесу. Пожежно-рятувальним підрозділом, ЕМД та кінологічною службою було продемонстровано практичні дії з ліквідації наслідків пожежі та надання медичної допомоги постраждалим.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *