День Цивільного Захисту

    26 квітня у нашій школі відбувся день Цивільного захисту, з метою практичної перевірки здатності учнів грамотно і чітко діяти для захисту свого здоров’я та життя у надзвичайних ситуаціях, формувати і розвивати в учнів морально-психологічні якості: відвагу, витримку, ініціативу, спритність виконувати завдання.
     День ЦЗ розпочався із загальношкільної лінійки про надзвичайні ситуації, відбувся огляд структурних комісій (евакуаційна ланка, ланка пожежогасіння, ланка охорони громадського порядку, ланка медичного посту, ланка радіоційного та хімічного спостереження, ланка видачі засобів індивідуального захисту, ланка оповіщення та зв’язку). Учні 5-10-х класів підготували тематичні стінні газети, хлопці 10-11-х класів ознайомили школярів молодшої школи із основними засобами захисту у надзвичайних ситуаціях. 
     Протягом дня відбулися тематичні уроки (“Пожежна безпека у громадських приміщеннях”, “Вогонь друг, вогонь ворог”, “Самодопомога та взаємодопомога – основні способи домедичної допомоги” та інші), майстер-клас “Пошиття ватно-марлевих пов’язок”, комбіновані естафести з елементами ЦЗ. Найцікавішою була зустріч із 
представником контролю та надання допомоги під час проведення Дня ЦЗ Заводу ” Полімер – електрон” Гулем Володимиром Михайловичем. Гості на шкільному подвір’ї на практиці продемонстрували принципі дії та основні правила користування елементами ЦЗ.
    Після цього вся шкільна громада організовано відпрацювала дії за сигнальним оповіщенням на шкільному подвір’ї.  Завершився День цивільного захисту традиційним підведенням підсумків директором школи Ковтало М.М.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *